Menu

De rijkdom van het bosleven

Wonen in Sylva’s Bos, dat is een voorrecht.
Een prachtige plek in Schaarsbergen, een unieke plek voor het leven.
De mooie combinatie van appartementen en woningen zorgt voor een schakering
van bewoners. Hier is toekomst voor jong en oud, rijp en groen.
Hier ontstaat een prachtige chique buurt in het bos: Sylva’s Bos.
Wellicht bent u één van de nieuwe gelukkige bewoners?

Bosrijk wonen in alle facetten

Sylva’s Bos ligt aan de zuidzijde van Schaarsbergen. Vanaf de ingang aan de Kemperbergerweg loopt het door tot aan de Menthenbergseweg, deze weg is genoemd naar de ‘buren’: Park Menthenberg. Het dorp Schaarsbergen ligt op een bijzondere plek, net boven Arnhem. Een oase van rust in een unieke groene zone. Een omgeving vol met openbaar bos, prachtige landgoederen en landelijke attracties zoals het Openluchtmuseum en Burgers’ Zoo. Op de rand van ‘onze’ nationale parken ‘De Hoge Veluwe’ en ‘Veluwezoom’. Golfen kan bij de mooiste golfclub van de regio ‘Rosendaelsche’. Avonturiers kennen het vliegveld Terlet: vanaf daar zweeft men heerlijk boven al deze bijzondere plekken.

Mulleners & Mulleners

stedenbouw en architectuur

‘In dit plan vonden we een antwoord op een 40 jaar oude vraag’
De locatie van Sylva’s Bos was sinds de jaren zestig een kantoorlocatie. Waar het ooit een geweldige plek was om te werken, was nu de vraag om er een geweldige plek van te maken om te wonen. En dit keer in nauw overleg met Schaarsbergen zelf. Want de bewoners en buren waren zeer betrokken. Het is immers hún Schaarsbergen. En met elkaar was er al een vastomlijnd kader waarbinnen we konden ontwerpen.

Buro Lubbers
landschapsarchitectuur

Wonen in Sylva’s Bos
De bosbeplanting en de aanwezige hoogteverschillen van enkele meters vormen de karakteristiek van Sylva’s Bos. Ze geven een bijzondere kwaliteit aan het nieuwe woongebied. In het ontwerp is optimaal gebruik gemaakt van de bijzondere locatie, zodat je hier op een bijzondere manier kunt wonen in het bos. Als landschapsarchitecten gebruiken we deze eigenschappen tot in het laatste detail. Het plan is opgesteld in nauw overleg met de bewoners van Schaarsbergen, de architect en de Gemeente Arnhem.

Mooie bosrijke verbindingen

Sylva’s Bos staat niet op zich zelf… Het is een  woongebied in een groene, bomen- en bosrijke streek. Waar de nationale parken, landgoederen, vakantieparken en golfclubs samen u het groene hoofd op hol brengen.

Dit bosrijke gebied is overigens voor iedereen prima bereikbaar, en vanuit Schaarsbergen is de snelweg A12 of A50 niet ver weg. Op weg naar Arnhem passeert u eerst de velden van ‘Upward’ één van de mooiere Arhemse hockeyclubs. Daarna volgt u de prachtige Zijpendaalse weg, die slingert langs en door Park Zypendaal en langs Park Sonsbeek. Direct daarna bent u midden in Arnhem, een stad met een centrum van allure. Belangrijk is dat je op de fiets zo in het Nationale Park de Hoge Veluwe bent. Maar dit bosrijke gebied is ook met de auto zeer goed bereikbaar.

 

Hotspots in de omgeving

Arnhem biedt een veelheid aan indrukken en mogelijkheden, met landelijke allure. Daarnaast is Arnhem eén van de beste binnensteden van Nederland, met ook op cultureel gebied prachtige hoogtepunten. De laatste aanwinst: de prachtige concertzaal van Musis Sacrum, met een glazen achterwand, is een attractie op zich.

Het nabij gelegen Musis Sacrum Podium van en voor de stad is een concertgebouw gelegen aan het Velperplein in Arnhem. Park Sonsbeek is een goed en mooi aangelegd park, vol met geheime plekjes. Bij Brasserie De Boerderij  kunt u heerlijk dineren in het mooiste park van de omgeving. Binnen een paar minuten vanaf Sylva’s bos kunt op wereldreis in Burgers’ Zoo. Laat u verrassen door Garage Royal, een unieke hotspot midden op de Veluwe. Ook de bekende 7 straatjes in het oude stadshart van Arnhem liggen binnen handbereik. Park Zypendaal is een openbaar landschapspark en landgoed ideaal voor een heerlijke wandeling in een andere groene omgeving dan die van Sylva’s Bos zelf.

 

 

Brochures

Download de brochure Sylva’s Bos Appartementen – Download de brochure Sylvas Bos Woningen